“Yapısal Kablolama” veri, ses, şebeke veya güvenlik sistemi sinyallerini sağlıklı bir şekilde iletmek amacıyla yapılan, bu sistemleri de bir bütünde birleştirerek yönetmeye ve ihtiyaç halinde genişletmeye olanak sağlayan bir altyapı çalışması. Bilişim, iletişim, otomasyon ve telekomünikasyon alanlarında en uzun süre kullanılan, kurulum sonrasında değiştirilmesi zor ve masraflı olan bir altyapıdır. Yapısal kablolamanın ihtiyaca özel olarak projelendirilmesine, en yeni teknolojinin kullanılmasına, tüm test işlemlerinin ve etiketlemenin yapılmasına önem verilmelidir.

Yapısal kablolama gelişen ağ ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilirken kurulan sistem ile ses ve veri iletim maliyetleri azaltılabilir. Pek çok alanda kullanılabilmesi sayesinde ihtiyaç duyulan intranet, video konferans, güvenlik kamerası, IP telefonu gibi uygulamaları destekler ve aynı kablolama üzerinde çalışılabilir. Yapısal kablolama ile arızalar da kısa zamanda tespit edilip giderilebilir.

"DVS olarak keşif ve projelendirmeden geliştirmeye yanınızdayız."

Yapısal kablolama:

  • Platform genelinde tutarlı performans sağlar.
  • Taşınmaya, eklemelere veya diğer değişikliklere izin verir.
  • Kurulum ve sorun giderme süreçlerini kolaylaştırır.
  • Tüm sağlayıcıların uyduğu bir dizi standarda sahiptir.
  • Sistemi geleceğe taşır.

Tipik bir kurulumda, yapılandırılmış kablolama, fiber optik teknolojisini erişim noktasından binadaki merkezi bir konuma getirmek için kullanılır. Merkezi konumda yer alan pasif ekipmanlar ile kablolar birleştirilir. Dikey, yatay kablolama ve bağlantıların yanı sıra fiber kablo kanalları gibi koruma cihazları kullanılır.

Fiber Patch Paneller
Fiber Patch Paneller, fiber hatların bir ağa eklenmesine izin veren ekipman bölmeleridir. Veri merkezlerinde birden çok kabini birbirine bağlamak, ev ya da ofislerde patch kabloları yönetmek ve yatak odaları, oturma odaları, ofisler veya fiber bağlantının istendiği herhangi bir yerdeki bağlantı noktalarına yönlendirmek için kullanılırlar. Fiber devreler, patch kablolarının farklı bağlantı noktalarına takıp çıkarılması ile basitçe düzenlenebilir.

Patch Cordlar
Genel anlamda patch cordlar, bir sistemdeki farklı cihazları birbirine bağlamak için kullanılan kablolardır. Bilgisayarı bir yönlendiriciye veya anahtara bağlayan ethernet kablosu bir çeşit patch corddur. Mikrofon kabloları, kulaklık uzantıları ve HDMI kablolarının tümü “ara kablolar” olarak kabul edilir.

Fiber Optik Kablolar
Fiber optik kablolar, fiber optik sistemlerindeki veri taşıyıcılardır. Bir kaplama tabakası ile çevrili, ince cam elyaftan oluşan bir çekirdekten yapılmışlardır. Işık bilgi taşıyarak çekirdekten geçmektedir. Kaplama, hem elyafı korumaya hem de ışık sinyallerinin sızmasını engellemeye yaramaktadır.

Fiber Konnektörler
Fiber Konnektörler optik fiberlerin sonlandırma noktalarıdır. Fiber çekirdeklerin mekanik olarak bağlanmasına ve hizalanmasına izin verir, böylece veri kaybı olmadan veri aktarılabilir. Fiber kabloları hızlı bir şekilde patch panellere ve diğer bağlantı noktalarına bağlarlar.

Fiber Adaptörler
Fiber adaptörler iki hattın basit bağlantısına izin verir. Gelen fiberlerin uygun şekilde hizalanması sinyal kaybını önlemek için çok önemlidir.

MTP (Multifiber Termination Push-On/Yüksek Yoğunluklu Fiber Konnektör) ve MPO (Multi-Fiber Push-On/Çok Fiberli Konnektör)
MTP (Multi-fiber Termination Pull-off /Yüksek Yoğunluklu Çoklu Fiber Konnektör) ve MPO (Multi-Fiber Push-On/Çok Fiberli Konnektör) standart konnektörlerden daha yoğun bağlantılar ve daha yüksek bant genişliği sunar. MPO fiber kablolar 12 veya 24 sıra fiber için standartlaştırılmış terminallerdir.

MPO ve MTP fiber konnektörlerinin tasarımı aynı form faktörlerini ve bağlantı türlerini kullandıkları için benzerdir. MTP konnektörleri daha yeni bir tasarımdır ve performansı artırırken sinyal kaybını azaltır, daha sağlam kabul edilir.

Dvs  olarak MTP ve MPO çözümlerimiz ile veri merkezleri ve telekom ağları için yüksek yoğunluklu kablolamada hızlı bir şekilde kurulum olanağı sunuyoruz. Bu kurulum süresini ve maliyetini azaltırken daha sonra yer değiştirme veya sorun giderme işlemlerini kolaylaştırır.

Yapısal kablolamada;

  • Daha güçlü bir ağ kurmak için fiber Patch Cordlar,
  • Yüksek yoğunluklu kablolama için farklı adaptör tiplerine uygun Fiber optik konnektörler,
  • MTP (Multi-fiber Termination Pull-off/Yüksek Yoğunluklu Çoklu Fiber Konnektör) ve MPO (Multi-Fiber Push-On/Çok Fiberli Konnektör)  fiber konnektör,
  • Bilişim sistemlerinde fiber optik kabloların sonlandırılmasında kullanılan fiber optik pigtailler,
  • Geleceğe yönelik modüler genişleme imkanı ile mümkün olan en yüksek kapasiteyi ve üstün kablolama imkanını sunan ODF (Optical Distribution Frame – Optik Dağıtım Çatısı)
  • Farklı tiplerde konnektörlerin sonlandırılması için Fiber adaptörler,
  • Gigabit Ethernet’i destekleyen ve 100 ila 1000 MHZ bant genişliğinde çalışan gelişmiş performanslı bakır kablolama,
  • Bakır kablolamada U / UTP, F / UTP, U / FTP, F / FTP, S / FTP kombinasyonları,
  • Daha güçlü bir ağ kurmak için Bakır Patch Cordlar,
  • Sistemlerin doğru biçimde çalışmasını sağlayan Bakır Patch Paneller,
  • İç kısımlarında elektronik küçük bir devre bulunan ve gelen verileri bağlı bulunduğu konnektöre taşıyan Bakır Keystone Jackler,
  • Bakır kablolama için Duvar Prizleri ve Veri Prizi Kutuları alanlarında